K in K KOV D.O.O.
Naslov

NASLOV:

K in K KOV D.O.O.
Podskarjnik 52
1380 CERKNICA
www.kovinarstvo-klancar.si

Telefon
E-naslov
Dodatne informacije

DIREKTOR:

SLAVKO KLANČAR, ROBERT KLANČAR

 

K in K KOV D.O.O.

Zanesljiv ter izkušen partner, kjer je stranka vedno na 1. mestu.

 

 

O podjetju

 

Smo konstantno rastoče podjetje z dolgoročno tradicijo, ki sega v leto 1984. Takrat je Slavko Klančar kot samosojni podjetnik začel s spološnim kovinarstvom. Dejavnost je začel širiti na nivo izsekovanja. Ko smo začeli tudi s serijsko proizvodnjo izdelave artikov na prešah kot kooperant za serijsko proizvodnjo. S povečanjem potreb po naših artiklih smo začeli z izdelovanem lastnih orodij. Nato smo si opremili delavnico s stružnicami in reskalnimi stroji. V naslednjih letih smo na tržišču uvideli potrebo po specialnem varjenju jekel višje kakovost iz litin, predvsem pa po varjenju aluminija.
 
Za reden finančni pritok smo bili stalno prisotni na tržišču z ograjami vseh vrst (balkonske ograje, stopniščne ograje in vrtne ograje ), pri katerih smo stranki vedno svetovali glede dizajna in statike. Na tej stopnji našega razvoja smo pršli do prostorske stiske in smo se leta 2004 preselili v industrijsko cono Podskrajnik, začeli z gradnjo novih prostorov in registracijo podjetja K in K KOV d.o.o. . Zaradi narave dela smo zaposlili visoko izobražen in izkušen kader.

Naša nadaljna vizija je povečati našo prisotnost v specialni obdelavi kovin z visoko tehnološkimi stroji CNC in tudi izdelava izdelkov večjih dimenzij. Zato naslednje leto načrtujemo širitev prostora in posodabljanje proizvodnje. Potrditev našega dela si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

  

Naši proizvodi


Ograje, stopnice, nadstreški


Že vrsto let smo na trgu prisotni s kovinskimi izdelki. Specializirali smo se tudi za izdelavo posameznih proizvodov in sicer za kovane in inox ograje, okenske rešetke, nadstreške in stopnice. Ljudje se za ograditev notranjih prostorov pa tudi teras vse več odločajo za inox ograje.

Te so lahke s prerezi majhnih dimenzij in prostora ne omejujejo, za razliko od steklenih, ki jih je potrebno redno čistiti pa zahtevajo le minimalno vzdrževanje.

Če želite bolj tradicionalen videz se lahko odločite za kovane ograje. Te dajo hiši prav poseben karakter.Po želji izdelamo tudi kovane okenske rešetke v enakem stilu kot kovano ograjo. Moderen videz prostora dopolnjuje in nadgrajuje inox ograja.

 

Inox ograje

 

Sistemi inox ograj iz nerjavečega jekla so oblikovani tako, da ustrezajo vsem različnim arhitekturnim stilom, vsem tehničnim standardom in varnostnim zahtevam v Sloveniji.

Ograje iz inoxa se uporabljajo v enostanovanjskih ali večstanovanjskih stavbah, poslovnih ali industrijskih objektih, šolah, raznih zdravstvenih ustanovah in tudi v vseh ostalih javnih zgradbah.

Inox ograje so narejene iz visokokvalitetnega nerjavečega jekla in so odporne na korozijo. Uporabljajo se tako v notranjih kot tudi zunanjih prostorih in ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Inox ograje se zelo lepo kombinirajo z lesom, steklom ali pa pozidano osnovo.

Sistemi inox ograj so narejeni po najnovejših tehnoloških postopkih, oblikovani pa so s pomočjo računalnikov.

 

 

Nadstreški

 

Nadstrešek pomeni streho čez odprt prostor.

Funkcija nadstreškov je zaščita pred vremenskimi vplivi: pred dežjem in soncem. Večinoma se nadstreške dela nad parkirnimi mesti, da z njimi zaščitimo avtomobile ali pa pred vhodom v hišo, da nas ne moči dež medtem ko s polnimi rokami pridemo domov in želimo odkleniti vhodna vrata.

Ko delamo nadstreške si želimo s čim manj konstrukcijskega materiala dvigniti streho nad želeni prostor. Kovine (jeklo, inox) so zelo primerne za izdelavo konstrukcije nadstreška, saj imajo veliko nosilnost in zato niso potrebne velike dimenzije prerezov.

Naše podjetje ima dolgoletne izkušnje z izdelavo in montiranjem kovinskih nadstreškov. Izbirate lahko med več preverjenimi modeli. Pri izdelavi upoštevamo tudi vaše estetske preference in nadstrešek izdelamo tudi po meri.

 

 

Kovane ograje

 

Kovane ograje so poleg okenskih rešetk eden naših najbolj razširjenih kovinskih proizvodov z dolgoletno tradicijo.
Pogosto se ljudje odločajo za kovane balkonske in stopniščne ograje, nemalo pa je tudi takih, ki se odločijo tudi za kovane vrtne ograje v kombinaciji s kovanimi vrati. V tem primeru običajno izdelamo balkonske, stopniščne in vrtno ograjo v enem oblikovnem stilu (z manjšimi razlikami med različnimi tipi ograj zaradi različnih funkcij). Hiša in njena okolica sta tako oblikovno povezani, ter delujeta enotno in urejeno.

Kovane ograje ne glede na različne oblikovne izraze (od okrasnih, rustikalnih, do modernih ravnih linij) dajo poseben, močen karakter vašemu domu. So zelo trpežne, odporne na vremenske vplive in vam dajejo tudi občutek varnosti.
Kovinarstvo Klačnar ima s svojo dolgo 30-letno tradicijo dovolj zananja in izkušenj, da ugodi vsem vašim željam in potrebam pri oblikovanju in izdelavi kovanih ograj.

 

 

Kovane rešetke

 

Rešetke so že od nekdaj imele svojo funkcijo na oknih. Njihova glavna naloga je, da preprečujejo možnost vstopanja roparjem.

Čeprav gre pri okenskih prešetkah predvsem za funkcionalen element, se trudimo, da bi delovale tudi kar se da estetsko. Kljub svoji obrambeni funkciji morajo rešetke delovati privlačno, saj nenazadnje skoznje gleda tudi njihov lastnik.
V našem podjetju izdelujemo različne stile rešetk. Poleg kovanih ograj izdelujemo tudi kovane rešetke. Te lahko, glede na želje in zahteve strank, povzamejo motiv cvetja ali pa bolj preprostih ravnih linij. Pri oblikovanju rešetk nas omejuje le minimalen razmik med, ki med posameznimi deli ne sme biti prevelik.

 

 

Stopnice

 

Izdelujemo kovinske stopniščne konstrukcije, ki se prilagodijo še tako zahtevnim prostorskim omejitvam.
Kovinska konstrukcija za stopnice je manjših dimenzij in je izdelana z izjemno natančnostjo. Deluje lahkotno in transparentno.

Pri standarsnih prostorih lahko izbirate med standardnimi konstrukcijskimi sistemi, kadar pa gre za posebne prostorske probleme je treba izdelati individualno rešitev.

 

 

Naše storitve

 

Na področju obdelovanja kovin imamo dolgoletne izkušnje, ki skupaj z zadovoljnimi strankami kažejo na kakovost našega dela. Kovinske izdelke izdelujemo in obdelujemo v industrijski coni v Podskrajniku, kjer se nahaja naša delavnica in proizvodnja.


Nudimo vam sledeče kovinarske storitve:

  • Izdelava vseh vrst ograj (balkonske, stopniščne in vrtne) iz različnih materialov (inox, kovinske, kovane)
  • Specialno varjenje (aluminija, jekel višje kakovosti iz litin)
  • Izdelava nadstreškov
  • CNC razrez
  • CNC izsekovanje
  • Izdelava dvoriščnih vrat

 

 

CNC razrez

 

Nudimo Vam CNC plazemski rezrez vseh prevodnih materialov v formatu 3000mm x 2000mm do debeline 50mm, ter razrez cevi do Φ 300mm.

CNC (computer numerical control - računalniško numerično krmiljen) plazemski razrez je na trgu prisoten okoli 30 let, vendar je šele v zadnjem desetletju postal cenovno dovolj ugoden za manjše delavnice.

Plazemski razrez je proces, pri katerem za rezanje kovin uporabljamo plazmo. Plazma je ena izmed štirih oblik agregatnega stanja snovi (trdno, tekoče, plinasto in plazma stanje). V procesu razreza se iz šobe z veliko hitrostjo izpihuje inertni plin. Hkrati se skozi ta plin na površini, ki jo reže tvori električni obroč, ki nekaj plina pretvori v plazmo (proces ionizacije spremeni plin v plazmo, ki vsebuje nabite delce: pozitivnne ione in negativne anione). Ta plazma je dovolj vroča, da stopi kovino, ki jo želimo razrezati. Ker se giblje z dovolj veliko velikostjo pa tudi odstrani odvečno stopljeno kovino.Tako pri razrezi nastane lep rez.

Plazemski razrez je narejen s skoraj kirurško natančnostjo. Za hrapavost, ki jo včasih lahko vidimo pri plazemsko rezanih kosih je kriva človeška roka, ki vodi ročne plazemske rezalnike.

Današnje CNC plazemske rezalne sisteme navadno nadzoruje upravljavec iz svojega osebnega računalnika, na katerem izriše obliko, ki jo bo rezalnik izrezal in tudi nadzoruje sam proces rezanja. Nastale oblike so bolj gladke, kot bi jih bilo mogoče doseči s tračno žago. Vključujejo lahko zapletene krivulje, rezanje navznoter in ostre kote.

 

 

Izsekovanje

 

Za opravljanje dejavnosti izsekovanja se uporabljajo računalniško numerično krmiljene (CNC) stiskalnice.

CNC izsekovanjeizsekovanje se v glavnem uporablja za luknjanje pločevin z luknjicami različnih velikosti in oblik.

Glavni del stiskalnice je glava orodja, ki pod pritiskom na pločevini ustvari luknjo. Glave tega orodja so na voljo v dveh oblikah. Pri prvi lahko drži eno samo orodje. Druga oblika pa je taka, da lahko drži več različnih orodij na enkrat.

S CNC programiranjem dosežemo, da se rezilo premika vzdolž osi x in y na želeno mesto in naredi izsek na točno določenem mestu. CNC izsekovalnik lahko dela luknje na kovinah debeline od 0,5 mm pa do 6 mm.

Za izsekovanje se lahko uporablja različne vrste kovin: jeklo, nerjaveče jeklo, in aluminij.

CNC izsekovalne naprave lahko naredijo luknjice različnih oblik, tudi 3D, kot so jamice oz. vdolbinice in luknjice za vijake. S CNC stroji lahko naredimo luknje z navojem. Izsekava lahko tudi strižne robove.

 

 

 

CNC krivljenje pločevin

 

CNC krivljenje pločevin je postopek za oblikovanje razmeroma tankih pločevin. Običajno se izvaja na stiskalnici, a je so ponekod v uporabi tudi nihajni stroji za upogibanje.

CNC krivljenje pločevin se uporablja za dolge in tanke pločevine. Običajno se pred krivljenjem izvede postopek CNC rezanja in izsekovanja. Potem oblikovano 2D pločevino s krivljenjem spremenimo v 3D obliko.

Pri stiskalnem stroju ima spodnji fiksni del žlebič v obliki črke V, ki se ga po potrebi lahko tudi menja. Zgornji del stroja deluje kot preša, ki pritisne pločevino v žleb. Pločevina se pod pritiskom preoblikuje in povzame obliko žleba.

Postopek lahko tudi večkrat ponovimo na isti pločevini, da bi dobili želeno obliko. S takim postopkom se oblikuje na primer pločevina za ohišje fiksnega računalnika.

Pri Kovinarstvu Klančar se že več let ukvarjamo tudi s krivljenjem pločevin, zato nam lahko zaupate tudi pri tem postopku obdelovanja kovin.

 

 

CNC krivljenje cevi

 

V našem podjetju nudimo tudi visokokakovostno storitev krivljenja cevi z CNC stroji za krivljenje.

Krivljenje cevi je postopek oblikovanja kovinskih cevi, s pomočjo hidravlične sile.

Cevni nastavki oprimejo cev in jo ovijejo okoli oblikovalnega orodja v njegovem radiu do želenega kota. Pri običajnih strojih se lahko cev naenkrat zakrivi maksimalno do 180°. Postopek krivljenja cevi se uporablja na primer za oblikovanje izpušnih cevi.

Zaradi pritiska sile, kovina spremeni svojo obliko v obliko oblikovalnega orodja. Krivljenje lahko poteka na več načinov. Cevi so lahko oblikovane z ali brez vnaprej določene oblike.

Postopek krivljenja se lahko v nekaterih primerih dodatno podpre tudi s toplotno obdelavo.

Cev se lahko krivi pod različnimi koti v različnih radijih in v različnih smereh. Pri CNC krivljenju postopek poteka tako, da se cev najprej vpne in se nato postopoma krivi od enega konca do drugega. Postopoma je naenkrat opravljena posamezna smer in kot krivljenja. Najprej se ukrivi začetek cevi v določeno smer pod določenim kotom. Nato se cev premakne naprej, tako da se krivi naslednje mesto, lahko v enako ali drugačno smer. Z numeričnim krmiljenjem lahko vnaprej natančno določimo kot in smer krivljenja.

V več kot 30 letih izkušenj pri delu s krivljenjem, smo izkusili že praktično vse možne oblike krivljenja cevi.

 

 

Struženje

 

Struženje je postopek oblikovanja izdelka, pri katerim se s procesom odstranjevanja odvečnega materiala ustvarja rotacijske/valjaste oblike. Postopek struženja se veliko uporablja tako v lesni, kot tudi kovinski industriji.

Pri struženju rabimo stroj, ki se imenuje stružnica. V stružnico vpnemo obdelovanec, ki ga rezilo oblikuje z odstranjevanjem odvečnega materiala. Obdelovanec je vnaprej pripravljen kos, ki je pritrjen na stružnico in se z veliko hitrostjo lahko vrti okoli svoje osi. Nož za struženje, ki reže obdelovanec, je običajno točkovno (čeprav poznamo tudi večtočkovne, ki hkrati obdelujejo različne točke obdelovanca) in je tudi pritrjen na samo stružnico. Rezilo se dotakne in zažre v rotirajoč obdelovanec, odstrani odvečno plast materiala in postopoma določi končno želeno obliko izdelka.

Struženje se uporablja za izdelavo rotacijskih, tipično osno simetričnih delov, ki imajo zelo različne oblike, kot so luknje, žlebovi, navoji, zareze, konice, valjasta telesa z različnimi premeri po dolžini in enakomerne stožičaste oblike.

Kosi, ki so v celoti proizvedeni s procesom struženja, so običajno narejeni v omejenih količinah (na primer za prototip, kot so orodja in vijaki izdelani po naročilu). Struženje se pogosto uporablja tudi kot sekundarni proces, pri dodajanju ali izboljšanju lastnosti delov, ki so bili proizvedeni z drugimi procesi.

Zaradi velike natančnosti postopka in zaključnih slojev, ki jih lahko dosežemo s struženjem, je struženje idealno za dodajanje natančnih rotacijskih značilnosti kosu, katerega osnovna oblika je že bila vnaprej narejena.

Osnovni postopek obdelovanja kovin s struženjem v naši delavnici že vrsto let opravljamo natančno in učinkovito.

 

V našo ponudbo smo dodali še CNC struženje z gnanimi orodji.

 

 

Vse naše storitve nudimo na področju celotne Slovenije.

 

 

Reference

 

 

Zakaj izbrati K in K KOV D.O.O.?

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI 

 

 

Telefonska št.: 

01/709-67-63

 

E-mail naslov: 

info@kovinarstvo-klancar.si

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.

 

Ograje, nadstreški in kovinske konstrukcije 01 02 03 04 05 07

Proevent

Naši dolgoletni partnerji

Piškotki

Obvestilo o uporabi piškotkov

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.