Stavbno pohištvo

 

"UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ S.P.", kovaštvo, kovane ograje, kovani izdelki, kovani nadstreški

Kontakt"UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ S.P.", kovaštvo, kovane ograje, kovani izdelki, kovani nadstreški
BLEJSKA DOBRAVA 62
4273 BLEJSKA DOBRAVA
Kontakt040/488-488
Kontakt http://www.kovacija.si/
Davčna št.:32740271
Direktor:BRUNO KALČIČ

Odlično razmerje med kvaliteto in ceno ter maksimalno posvečanje strankam - UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ S.P. - pravi naslov tudi za najzahtevnejše, preverite! Z vami že od leta 1989...

 

 

  

 

 

Če imate pritrdilen odgovor na vsaj eno izmed zgoraj naštetih vprašanj potem ste na pravem mestu - UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ S.P.!

 

slika

 

O podjetju

 

Naj se najprej predstavim. Sem Bruno Kalčič, rojen 1967. leta, v kraju kjer pravijo da je železo doma, na Jesenicah. Kot večina domačinov sem se odločil, da si bom kruh služil z železom in se leta 1986 izučil za kovača. Že kot vajenec sem skrivaj poskušal ustvariti kakšno umetnijo, a razlika med strojnim in umetnim kovaštvom je bila prevelika. Brez dobrega učitelja ni dobrih izdelkov, zato sem si po končani vojaščini začel iskati učitelja. Ker so domači mojstri svoje znanje ljubosumno skrivali, sem na veliko srečo na Tirolskem našel fantastičnega kovača, ki je nadaljeval preko 250 letno hišno tradicijo umetnega kovaštva in me je bil pripravljen vzeti v uk. Ogromno me je naučil, poleg tega pa me je zastrupil s svojim pogledom na umetno kovaštvo. Umetno kovaštvo je tradicionalen poklic, kjer ni prostora za novodobne naprave in stroje. In tega se v moji kovačnici držimo v največji možni meri. Za prekovanje večjih kosov železa uporabljamo vzmetna kladiva, ki pa služijo le za ustvarjanje surove sile, saj je samo s človeško silo praktično nemogoče ustvariti toliko energije. So pa tudi pri delu na vzmetnem kladivu potrebne ročne spretnosti in fizični napor. Vsi segmenti se finalizirajo ročno, z uporabo ognja, kladiva in nakovala, potem pa se tudi kovaško (kovice, vezice) sestavijo v končni izdelek. Varilni aparat uporabljamo samo izjemoma kot pomoč pri sestavljanju, na izdelkih pa vidnih zvarov ni.

 

Pri ustvarjanju mi pomagajo:

 

Skupaj smo sanjska ekipa. Strmimo za najboljšim, hočemo biti najboljši in smo prepričani da tudi smo med najboljšimi. Obiščite nas ob delavnikih med 6. in 14. uro, z veseljem vam bomo pokazali kako znamo z železom.

 

 

Marsikomu se zdi železo hladen in brezizrazen material. Pri nas s pomočjo ognja, nakovala in raznih kladiv železu s preoblikovanjem vdahnemo toplino in dušo. V največji meri se držimo tradicionalnega kovaštva, industrijskih elementov na naših izdelkih ni.

Smo podjetje s štirimi zaposlenimi. Ustvarjamo že od leta 1989. Zelo težko je izključno z ročnim delom in tradicionalnim načinom izdelave konkurirati poplavi cenenih industrijskih izdelkov. Z veliko mero entuziazma, veselja, ročnih spretnosti in ponosa nam brez novodobnih naprav in strojev to uspeva. Po konkurenčnih cenah kujemo kvalitetna:

 

 

 

Vse sestavne elemente za naše izdelke kujemo sami, in kar je zelo pomembno, vsi naši izdelki so kovaško sestavljeni (kovičenje, spajanje z vezicami). Izdelki, kateri so namenjeni zunanji uporabi, so vroče pocinkani in mokro pobarvani s posebno barvo za pocinkano železo. Taka površinska zaščita strankam zagotavlja več desetletno zadovoljstvo brez vzdrževanja.

Po lastnih idejah, včasih pa tudi v sodelovanju z arhitekti in oblikovalci, smo realizirali že veliko zahtevnih projektov, zato nam izkušenj ne manjka. Na Blejski Dobravi 123 si lahko ogledate veliko razstavnih eksponatov, med 06 in 14 uro pa tudi delo v kovačnici. V rubriki filmi in predstavitve si lahko ogledate filme, kako kujemo železo.

 

slika

slika

slika

slika

 

8 x Zakaj UMETNO KOVAŠTVO BRUNO KALČIČ S.P.?

 

  1. Vrhunska kvaliteta storitev in materiala, ki jo dokazujemo z priznano umetnostno obrtjo, zlatim cehom in več nagradami na mednarodnih tekmovanjih,

  2. zanesljivost in natančnost ter srčnost in predanost kovaškemu poklicu,

  3. odlično razmerje med kvaliteto in ceno,

  4. hitra odzivnost,

  5. 25 letne izkušnje,

  6. 25 let brez ene same reklamacije in ogromno število zadovoljnih strank,

  7. prilagodljivost individualnim potrebam strank.

 

Na našem sedežu podjetja si lahko ogledate preko 3000 skic ter preko 50 razstavljenih ograj!

 

slika

 

Vsem našim strankam nudimo:

 

 

Vse naše storitve nudimo na področju celotne Slovenije!

 

slika

 

STOPITE V STIK Z NAMI!

 

slikopleskarstvo

Če želite o našem proizvodnem in prodajnem programu izvedeti več podrobnosti ali bi želeli naročiti predračun, nas pokličite: 040/488-488. Z veseljem vam bomo pomagali!


« Nazaj